X

Migraţia ilegală în Republica Cehă a crescut considerabil în 2021

Migraţia ilegală în Republica Cehă a crescut considerabil în 2021, potrivit datelor date publicităţii vineri de Serviciul de Poliţie Externă al acestei ţări, informează dpa, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei, 11.170 de persoane au fost reţinute anul trecut în această ţară membră a Uniunii Europene (UE) pentru şedere sau intrare neautorizată, mai mulţi cu circa 4.000 comparativ cu anul precedent.

Citește și : Regina Margrethe a II-a, forţa liniştită a Danemarcei

Majoritatea – 53,9% – sunt ucraineni, care sunt adesea angajaţi ilegal pentru munci prost plătite, de exemplu în construcţii. Al doilea cel mai mare grup îl constituie cetăţeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, poliţia a reţinut 1.330 de refugiaţi, dintre care majoritatea intenţionau să ajungă în Germania. Cei mai mulţi dintre aceştia au ajuns în Republica Cehă din Afganistan şi Siria.

Poliţia cehă a trimis anul trecut 331 de agenţi de poliţie în Macedonia de Nord, Serbia, Ungaria şi Slovenia, pentru a ajuta la securizarea frontierelor de-a lungul aşa-zisei rute balcanice pentru refugiaţi şi migranţi.

Citește și : Premierul suedez intră în izolare după un test pozitiv

Tags: AfganistanRepublica CehăsiriaUE
Categorii: Diaspora