Mihai Popșoi, întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez: „Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE”

Publicat:

Mihai Popșoi, întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez: „Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE”

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut astăzi o întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez, Micheál Martin, ministrul afacerilor externe și apărării. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul unei vizite a șefului diplomației moldovene la Dublin, ce marchează un pas important în relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Irlanda.

„Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Sprijinul Irlandei ne ajută să facem pași hotărâți spre calitatea de membru al Uniunii Europene”, a menționat Mihai Popșoi.


Potrivit vicepremierului moldovean, după aproape 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Irlanda, cooperarea bilaterală moldo-irlandeză cunoaște acum o intensificare  deosebită. „Am asistat, săptămâna trecută, la prima vizită a unui șef de stat al Republicii Moldova în Irlanda. De asemenea, guvernul irlandez și-a făcut publică intenția de a deschide o ambasadă la Chișinău, ceea ce va contribui semnificativ la consolidarea legăturilor economice între statele noastre”, a spus Mihai Popșoi.

Discuțiile purtate între cei doi oficiali au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova și securitatea regională. Miniștrii moldovean și irlandez și-au exprimat angajamentul reciproc pentru extinderea agendei de cooperare pe dimensiunea comercial-economică și culturală. În același timp, Mihai Popșoi și Micheál Martin s-au angajat să coopereze în crearea de noi oportunități pentru comunitatea moldovenilor din Irlanda, care contribuie la economiile ambelor țări.

Ministrul afacerilor externe și apărării al Irlandei, Micheál Martin, ne-a asigurat de susținerea continuă din partea Irlandei pentru eforturile de a construi o țară modernă, stabilă și prosperă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură O comisie specială parlamentară va identifica măsurile necesare pentru depășirea crizei în domeniul...

Sondaj alarmant: Frica domină în rândul electoratului, un semnal de alarmă pentru candidați

Sondaj alarmant: Frica domină în rândul electoratului, un semnal de alarmă pentru candidați Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group...

Raportul CEC în Parlament: În 2023, 25 de partide politice au primit peste 46 de milioane de lei din bugetul de stat

Raportul CEC în Parlament: În 2023, 25 de partide politice au primit peste 46 de milioane de lei din bugetul de stat Raportul Comisiei Electorale...

Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an la ‘Moldova Business Week 2024’

Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an la 'Moldova Business Week 2024' Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.