X

Mihai Popșoi, întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez: „Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE”

Mihai Popșoi, întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez: „Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE”

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut astăzi o întrevedere cu viceprim-ministrul irlandez, Micheál Martin, ministrul afacerilor externe și apărării. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul unei vizite a șefului diplomației moldovene la Dublin, ce marchează un pas important în relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Irlanda.

„Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Sprijinul Irlandei ne ajută să facem pași hotărâți spre calitatea de membru al Uniunii Europene”, a menționat Mihai Popșoi.

Potrivit vicepremierului moldovean, după aproape 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Irlanda, cooperarea bilaterală moldo-irlandeză cunoaște acum o intensificare  deosebită. „Am asistat, săptămâna trecută, la prima vizită a unui șef de stat al Republicii Moldova în Irlanda. De asemenea, guvernul irlandez și-a făcut publică intenția de a deschide o ambasadă la Chișinău, ceea ce va contribui semnificativ la consolidarea legăturilor economice între statele noastre”, a spus Mihai Popșoi.

Discuțiile purtate între cei doi oficiali au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova și securitatea regională. Miniștrii moldovean și irlandez și-au exprimat angajamentul reciproc pentru extinderea agendei de cooperare pe dimensiunea comercial-economică și culturală. În același timp, Mihai Popșoi și Micheál Martin s-au angajat să coopereze în crearea de noi oportunități pentru comunitatea moldovenilor din Irlanda, care contribuie la economiile ambelor țări.

Ministrul afacerilor externe și apărării al Irlandei, Micheál Martin, ne-a asigurat de susținerea continuă din partea Irlandei pentru eforturile de a construi o țară modernă, stabilă și prosperă.

Tags: întrevedere cu viceprim-ministrul irlandezMihai Popşoi
Categorii: Știrile zilei