X

Mihai Popșoi la GLOBSEC: Parcursul european asigură prosperitatea și dezvoltarea Republicii Moldova

Mihai Popșoi la GLOBSEC: Parcursul european asigură prosperitatea și dezvoltarea Republicii Moldova

Republica Moldova își reafirmă angajamentul ferm pentru integrarea în Uniunea Europeană, considerând că acest parcurs asigură prosperitatea și dezvoltarea țării. Această orientare pro-europeană a fost subliniată de vicepremierul și ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, la Forumul GLOBSEC. În cadrul panelului dedicat combaterii amenințărilor hibride din partea Rusiei, vicepremierul a vorbit despre provocările majore cu care se confruntă Europa, regiunea Mării Negre și, în mod direct, Republica Moldova, transmite IPN.

În discursul său, Mihai Popșoi a evidențiat impactul devastator al războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care continuă să cauzeze pierderi de vieți omenești și distrugeri ale infrastructurii civile. „Efectul agresiunii se resimte inclusiv asupra economiei țării noastre, dar, grație ajutorului partenerilor din lumea liberă, Republica Moldova devine mai rezilientă”, a declarat vicepremierul.

Citește și: Președintele României, Klaus Iohannis, întâmpinat cu onoruri militare la Președinție

Mihai Popșoi a subliniat, de asemenea, necesitatea combaterii zilnice a dezinformării și tentativelor de manipulare orchestrate de forțe străine. „Nu vom permite forțelor străine să-și promoveze interesele meschine pe teritoriul țării noastre. Vom continua să depunem toate eforturile necesare pentru ca Republica Moldova să-și consolideze locul în marea familie europeană”, a susținut oficialul.

Forumul GLOBSEC, la care Republica Moldova este reprezentată de vicepremierul Mihai Popșoi, are loc la Praga, Cehia, în perioada 30 august-1 septembrie.

GLOBSEC este recunoscut drept una dintre cele mai importante platforme de dialog din Europa, având ca scop evidențierea rolului Europei Centrale și de Est în menținerea stabilității globale.

Tags: GLOBSECMihai Popşoirepublica moldova
Social