Mihai Popsoi: “Rusia vrea să folosească procesul democratic împotriva noastră”

Publicat:

Mihai Popsoi: “Rusia vrea să folosească procesul democratic împotriva noastră”

”Fără exagerare, ultimii doi ani au fost de departe cei mai grei din ultimii 30 de ani”, a declarat Mihai Popsoi, vicepremier și ministru de Externe al Republicii Moldova, într-un interviu acordat agenției americane Associated Press, transmite EURONEWS, potrivit stiripesurse.ro.

”Știm că Kremlinul va investi o mulțime de energie și resurse financiare prin aliații săi pentru a încerca să obțină rezultatul pe care și-l dorește”, a spus Popsoi. “Ei încearcă să corupă alegătorii și se folosesc de cetățeni pentru a-i mitui”, a adăugat el.


Citeşte şi: Lista câştigătorilor celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar – Stiripesurse.md

“Rușii învață și se adaptează și încearcă să folosească procesul democratic împotriva noastră… pentru a răsturna un guvern democratic în Moldova”. Potrivit vicepremierului, ”un număr semnificativ de moldoveni continua să trăiască sub vraja propagandei ruse care a făcut din NATO un bau-bau, însă acest lucru nu ne împiedică să cooperăm cu partenerii noștri NATO și să construim rezistența forțelor noastre armate”.

Mihai Popsoi: “Rusia vrea să folosească procesul democratic împotriva noastră”

Moldova a primit de la începutul războiului un sprijin financiar și diplomatic crucial din partea partenerilor săi occidentali, însă are nevoie de investiții pe termen lung, a spus Popsoi.

Referendumul de anul acesta privind aderarea la Uniunea Europeană are ca scop evaluarea viitorului moldovenilor. Oficialii au obiectivul ambițios de a obține până în 2030 calitatea de membru deplin.

”Vom face tot posibilul pentru a transmite mesajul că există un mâine mai bun și că acesta este în Uniunea Europeană”, promite Popsoi, ”oricât de mult încearcă propaganda rusă să-i convingă pe cetățeni de contrariu”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles Hoţii au pătruns în proprietatea din Los Angeles a lui Tom Hanks...

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus Apărarea antiaeriană din Belarus au distrus vineri mai multe ţinte în spaţiul...

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina Un bărbat condamnat pentru asasinarea politicianului rus de opoziţie rus...

Un sportiv american s-a plâns de medalia ‘deteriorată’, iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui

Un sportiv american s-a plâns de medalia 'deteriorată', iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris, care a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.