X

Mihail Bagas a fost scos din izolator

Mihail Bagas a fost scos din izolator

Mihail Bagas, ex-candidat la funcția de primar al Capitalei, a fost eliberat din izolator. Acesta a confirmat informația într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Pe unele canale de Telegram din R. Moldova a fost publicată o imagine în care eu și avocații mei stăm la o terasă. Da, este adevărat, sunt deja la libertate”, a scris Mihail Bagas, transmite Știri.md. 

Citeşte şi: Natalitatea a scăzut drastic în Moldova în ultimii ani – Stiripesurse.md

Amintim că, prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Mihail Bagas a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile. În arest în izolator a fost plasat și deputatul Alexandr Nesterovschi, iar colega sa, Irina Lozovan, în arest la domiciliu.

După reținere, Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl înaintase pe Mihail Bagas în calitate de candidat la funcția de primar al Capitalei, și-a retras sprijinul pentru el.

Mihail Bagas a fost scos din izolator

Bagas este suspectat de pregătire și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali în proporții mari și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Avocatul activistului, Aureliu Colenco, a declarat la Curtea de Apel că a fost cerută anularea măsurii preventive și înlocuirea acesteia cu o măsură non-privativă de libertate. Mihail Bagas pledează nevinovat.

Tags: Mihail BagasPartidul Liga Orașelor și Comunelor
Categorii: PoliticăȘtirile zilei