Mihail Hodorkovski, despre divizarea opoziției ruse: Există discuții, conflicte și chiar uneori scandaluri

Publicat:

Mihail Hodorkovski, despre divizarea opoziției ruse: Există discuții, conflicte și chiar uneori scandaluri

Rusia se află în al treilea an al invaziei sale în Ucraina, represiunea internă este generalizată, iar opoziția slăbită a Rusiei a fost forțată să se exileze, însă Hodorkovski a declarat într-un interviu pentru AFP că este hotărât să continue să sprijine o coaliție împotriva lui Putin.

Afectate de lupte interne de ani de zile, noi scandaluri au divizat și mai mult diferitele mișcări și persoane care, teoretic, urmăresc același obiectiv: sfârșitul regimului Putin.


Moartea lui Aleksei Navalnîi – singura persoană care a fost aproape de a uni mișcarea – în circumstanțe tulburi, în închisoare, în acest an, a fost o lovitură dură pentru cauză, potrivit adevarul.ro.

Hodorkovski a declarat pentru AFP că, deși „a pune capăt regimului lui Putin” este obiectivul tuturor facțiunilor opoziției, conflictele din cadrul mișcării sunt normale.

„Desigur, între diferitele părți ale opoziției ruse există discuții, conflicte și chiar uneori scandaluri”, a declarat Hodorkovski într-un interviu acordat săptămâna aceasta la Varșovia.

„Dar acest lucru este firesc într-o situație în care există un timp necunoscut până când regimul va fi învins”, a adăugat el.

Hodorkovski a vorbit la câteva săptămâni după ce rolul său ca unul dintre principalii protagoniști ai divizării opoziției a fost repus în lumina reflectoarelor.

Fundația Anticorupție a lui Navalnîi (FBK) a acuzat un om de afaceri legat de Hodorkovski – Leonid Nevzlin – că a ordonat un atac cu ciocanul asupra unuia dintre liderii săi, Leonid Volkov, care locuiește în Lituania.

Hodorkovski a negat ferm afirmațiile potrivit cărora ar fi fost la curent cu planurile lui Nevzlin.

El a insistat asupra faptului că, deși opoziția are opinii diferite, aceasta „funcționează într-un mod destul de consolidat în ceea ce privește susținerea efortului Ucrainei și lupta împotriva regimului Putin”.

În cea mai recentă întorsătură a acestei saga, Polonia a arestat luna trecută un rus cu legături cu Nevzlin – Anatoli Blinov – acuzat de implicare în atacul cu ciocanul.

Persoana care s-a prezentat ca un aliat s-a dovedit a fi un inamic”, a declarat echipa lui Navalnîi despre această afacere într-un lung videoclip.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Munca la negru’ – Circa 1 800 de cazuri, înregistrate de la începutul anului

'Munca la negru' - Circa 1 800 de cazuri, înregistrate de la începutul anului Aproape 200 de mii de persoane din Republica Moldova muncesc nedeclarat,...

Atenție, șoferi! Deplasarea prin Punctul de trecere al Frontierei Costești va fi suspendată jumătate de zi

Atenție, șoferi! Deplasarea prin Punctul de trecere al Frontierei Costești va fi suspendată jumătate de zi Punctul de Trecere al Frontierei Costești – Stînca nu...

Majoritatea candidaților la prezidențiale dețin cetățenia altor state, chiar dacă nu toți au declarat acest lucru la CEC

Majoritatea candidaților la prezidențiale dețin cetățenia altor state, chiar dacă nu toți au declarat acest lucru la CEC Nu doar Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut la...

UE plănuiește o restructurare radicală a bugetului comun

UE plănuiește o restructurare radicală a bugetului comun Comisia Europeană ar urma să restructureze radical bugetul comun, pentru a evita prea multă birocrație pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.