X

Mihail Saakaşvili a fost BĂTUT în spitalul penitenciar: ‘Vor să mă lichideze la ordinul lui Putin!’

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a denunţat marţi că a fost lovit în spitalul penitenciar în care a fost transferat luni, din închisoarea în care se afla în greva foamei de mai bine de o lună, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Scopul transferului meu aici este să mă lichideze fizic la cererea lui (Vladimir) Putin”, a scris Saakaşvili într-o scrisoare difuzată de avocaţii săi.

Citeşte şi: Danemarca reintroduce certificatul de vaccinare – Black News

Fostul preşedinte georgian a subliniat că a fost păcălit pentru a putea fi dus la spitalul penitenciar, în condiţiile în care înaintea transferului i s-a comunicat că va fi internat într-o clinică din oraş.

“M-au dat jos din maşină, m-au trântit la pământ şi m-au lovit de mai multe ori în grumaz. M-au târât de păr, iar eu, evident, m-am opus”, a explicat fostul lider georgian. Saakaşvili le-a cerut susţinătorilor săi să continue protestele, deoarece “trebuie salvată ţara, căzută în mâinile delincvenţilor şi aflată pe marginea prăpastiei”.

După cum a informat marţi Serviciul Penitenciar, Saakaşvili a fost transferat la un spital arondat închisorii “pentru a evita deteriorarea stării sale de sănătate”, dat fiind că fostul preşedinte georgian era în greva foamei de 39 de zile la data internării.

Citeşte şi: Persoanele în vârstă, vulnerabile şi dublu-vaccinate au început să moară de Covid din cauza scăderii imunității – Black News

Preşedinte pro-occidental al Georgiei în perioada 2004 – 2013, considerat acum liderul opoziţiei, Mihail Saakaşvili a revenit în ţară din Ucraina pe 1 octombrie după un exil de opt ani. Arestat imediat, a fost închis întrucât era condamnat pentru abuz de putere, sentinţă pe care o consideră însă motivată politică.

Potrivit avocatei poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, Saakaşvili a slăbit 20 de kilograme.

Tags: GeorgiainchisoareMihail SaakaşvilirusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora