Mihail Saakaşvili, aflat la închisoare, a intrat într-o nouă grevă a foamei

Publicat:

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, în prezent liderul opoziţiei, a anunţat luni că va intra într-o nouă grevă a foamei, pentru a protesta împotriva condiţiilor sale de detenţie, după greva de 50 de zile pe care a ţinut-o anul trecut, informează AFP, potrivit agerpres

“Încep o grevă a foamei”, a declarat Saakaşvili în faţa unui tribunal din Tbilisi, cerând să primească “îngrijiri medicale adecvate” în închisoare.


Citește și : Germania aşteaptă primele vaccinuri Novavax

Saakaşvili, care a condus această ţară din Caucaz din 2004 până în 2013, a fost arestat şi apoi plasat în detenţie în octombrie 2021, pentru a ispăşi o condamnare pentru abuz de putere, condamnare pe care el o califică drept politică.

Anul trecut, Saakaşvili a intrat într-o primă grevă a foamei pentru a denunţa plasarea sa în detenţie, grevă căreia i-a pus capăt după 50 de zile, pe 20 noiembrie, după ce a fost transferat într-un spital militar pentru a primi îngrijiri.

Fostul lider georgian, care are 54 de ani, a fost însă trimis din nou la închisoare pe 30 decembrie, în pofida îngrijorărilor anturajului său, care atenţionează că el este foarte bolnav.

Un consiliu al medicilor independent a anunţat în decembrie că fostul preşedinte georgian suferă de grave probleme neurologice, consecinţă, potrivit lor, a relelor tratamente la care a fost supus în detenţie.

Tocmai pentru a primi îngrijiri neurologice Saakaşvili a anunţat luni că intră într-o nouă grevă a foamei, precum şi pentru a denunţa decizia autorităţilor georgiene de a-l împiedica pe medicul său personal să-l viziteze în închisoare.

Arestarea lui Saakaşvili a exacerbat o criză politică ce a survenit după alegerile legislative din 2020, câştigate cu scor strâns de partidul puterii, Visul Georgian, şi pe care opoziţia le-a declarat fraudate.

Citește și : Ucraina se aşteaptă la noi atacuri cibernetice! Vizate sunt băncile, agenţiile guvernamentale şi sectorul de apărare

Preşedinte prooccidental în perioada 2004-2013 şi considerat în prezent liderul opoziţiei, Saakaşvili a revenit în Georgia pe 1 octombrie după un exil de opt ani şi a fost imediat arestat.

Apărătorii drepturilor omului acuză guvernul georgian că a făcut uz de urmăriri penale pentru a-i sancţiona pe opozanţii săi politici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.