Mihail Saakaşvili a fost ELIBERAT de un tribunal din Kiev

Publicat:

Un tribunal din Kiev l-a eliberat luni seara pe opozantul Mihail Saakaşvili, arestat sâmbătă, respingând astfel solicitarea Parchetului, care ceruse în acest caz consemnare la domiciliu cu brăţară electronică pentru fostul preşedinte georgian, transmite AFP, potrivit stiripesurse .

Saakaşvili şi susţinătorii săi, printre care mai mulţi deputaţi, au primit anunţul judecătoarei cu aplauze.


Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, acuzat în Ucraina de intrare ilegală în ţară şi susţinere a unei organizaţii criminale, a respins luni învinuirile ce i se aduc şi a susţinut că preşedintele rus, Vladimir Putin, are un rol în problemele juridice cu care el se confruntă, relatează agenţia DPA.

”Mă consider un prizonier al oligarhiei din Ucraina şi al lui Putin”, a declarat Saakaşvili luni, în faţa instanţei de judecată la Kiev, potrivit relatărilor din media locale.

Saakaşvili a fost reţinut în weekend, înainte de a conduce un marş de protest prin centrul Kievului făcând apel la demiterea lui Poroşenko.

Citește și : Departamentul de Stat al SUA îl acuză pe Nicolas Maduro de ‘consolidarea dictaturii’ în Venezuela

Saakaşvili şi Poroşenko au fost cândva aliaţi, fiind uniţi atât de idealurile politice occidentale, cât şi de aversiunea faţă de regimul lui Putin, ţările lor fiind amândouă în conflict cu Rusia.

Poroşenko l-a ajutat pe Saakaşvili să devină guvernator al importantei regiuni ucrainene Odesa, de la Marea Neagră, în 2015. Dar, după un an şi jumătate, Saakaşvili a demisionat, acuzându-l pe Poroşenko de perpetuarea unei corupţii adânc înrădăcinate.

Petro Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană lui Saakaşvili în urmă cu câteva luni. Aliaţii lui Poroşenko l-au acuzat pe Saakaşvili că a acceptat sute de mii de dolari de la surse ce au legături cu Rusia pentru campania sa de a-l înlătura pe liderul ucrainean.

Poroşenko a devenit preşedinte în 2014, după înlăturarea predecesorului său prorus Viktor Ianukovici, în contextul unei mişcări de protest ce făcea apel la strângerea legăturilor cu Occidentul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.