Mii de decese asociate valurilor de căldură înregistrate în Germania în perioada 2018-2020 (studiu)

Publicat:

Temperaturile ridicate din perioada verii au cauzat mii de decese asociate valurilor de căldură înregistrate în Germania în perioada 2018-2020, potrivit unui studiu publicat vineri, informează DPA, potrivit agerpres

Este pentru prima dată când o mortalitate excesivă provocată de valurile de căldură a fost înregistrată în trei ani consecutivi după ce astfel de studii au început să fie realizate în 1992, au anunţat cercetătorii de la Institutul Robert Koch, Agenţia germană de mediu UBA şi Serviciul de Meteorologie din Germania (DWD) într-un studiu publicat în revista medicală Deutsches Arzteblatt.


Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

Temperaturile ridicate pot să îngreuneze funcţionarea sistemului cardiovascular şi să accentueze o serie de afecţiuni preexistente, precum bolile respiratorii.

Întrucât căldura este arareori recunoscută drept o cauză directă a unui deces, autorii studiului au folosit metode statistice în analiza lor.

Vara din anul 2018 a ocupat locul al doilea în topul celor mai călduroase veri de la începutul măsurătorilor meteorologice în Germania, cu o durată neobişnuit de lungă de caniculă şi cu temperaturi medii săptămânale extrem de ridicate.

Aproximativ 8.700 de decese asociate căldurii au fost înregistrate în 2018, despre care autorii studiului au spus că a fost un an cu valori similare celor raportate în anii 1994 şi 2003, când aproximativ 10.000 de decese au fost asociate cu perioadele caniculare.

În 2019, cercetătorii germani au estimat că numărul acestor decese a fost de 6.900, comparativ cu cele 3.700 estimate în 2020. În 2021 nu a existat o mortalitate excesivă asociată valurilor de căldură.

Studiul notează că impactul temperaturilor ridicate asupra mortalităţii din Germania a scăzut uşor, în general, după 1992.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

Acest fapt indică o anumită adaptare la căldură, ce a constat în schimbări comportamentale privind consumul adecvat de lichide, căutarea zonelor umbrite şi a spaţiilor închise mai răcoroase şi purtarea unor articole vestimentare care permit o mai bună ventilare.

Chiar şi în acest context, datele din 2018-2020 arată că episoadele de căldură continuă să reprezintă o ameninţare serioasă pentru sănătate în Germania, au declarat autorii studiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.