X

Mii de denunţuri în Spania privind petreceri ilegale sau adunări masive pe străzi înainte de Paştele Catolic

Poliţia spaniolă a primit mii de denunţuri în ultimele zile de dinaintea Paştelui Catolic, pentru petreceri ilegale sau adunări masive pe străzi, mai ales în marile oraşe, precum Madrid şi Barcelona, relatează luni EFE, potrivit agerpres.  

Pentru a evita răspândirea coronavirusului, reuniunile sociale sunt restrânse la maximum 6 persoane, iar pe timpul nopţii este în vigoare o interdicţie de deplasare începând cu ora 22:00, sau 23:00 în funcţie de regiune.

Citește și : Preşedinta Slovaciei RECUNOAŞTE meritele ostaşilor români pentru eliberarea Bratislavei

Totuşi, aceste restricţii nu au împiedicat mii de tineri să asiste la petreceri ilegale pe stradă, la domiciliu, sau în baruri, la ore în care acestea trebuiau să fie închise.

La Madrid, poliţia municipală a intervenit în cursul săptămânii trecute în medie la 117 de petreceri ilegale pe zi.

Au existat aglomerări de persoane pe stradă după interdicţia de circulaţie care în capitala Madrid este de la 23:00, una dintre cele mai flexibile din Spania, oră la care se închid localurilor şi centrele de agrement luate cu asalt de tineri madrileni şi de străini, mai ales francezi, atraşi de restricţiile mai puţine dure din Comunidad de Madrid.

De vineri 26 martie au fost acordate 4.654 de amenzi pentru nerespectarea interdicţiei nocturne, 1.980 de sancţiuni pentru nepurtarea măştii şi 1.736 pentru consum de alcool pe căile publice, a informat luni Poliţia Municipală madrilenă.

Citește și : Viktor Orban pune pumnul în gura presei maghiare

O situaţie similară s-a văzut şi în Catalonia, unde în Săptămâna Mare au fost raportate peste 1.700 de denunţuri pentru încălcarea interdicţiei nocturne şi au fost amendate circa 80 de baruri, potrivit consilierului de interne al guvernului catalan, Miquel Samper.

Spania se află într-o perioadă de risc înalt de contagiere cu noul coronavirus, cu o incidenţă de 151 de cazuri la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, deşi la Madrid este net superioară cu peste 267, în timp ce în Catalonia este 190, potrivit datelor oficiale.

Tags: barcelonacataloniacoronavirusmadridspania
Categorii: Diaspora