Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată

Publicat:

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată

Mii de bărbaţi evrei ultra-religioşi din Israel au protestat duminică împotriva recrutării lor în armată, relatează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

Protestele au fost declanşate de un ordin recent al Curţii Supreme de a începe înrolarea bărbaţilor ultra-religioşi pentru serviciul militar.


Foto: (c) ABIR SULTAN / EPA


Conform presei locale, au existat ciocniri violente între protestatari şi poliţie la Ierusalim duminică seara.

Au fost folosiţi poliţişti călare pe cai şi un tun de apă pentru a-i dispersa pe demonstranţi, care erau îmbrăcaţi în costume negre. Protestatarii au aruncat cu pietre şi au atacat ofiţeri de poliţie, cinci dintre demonstranţi fiind arestaţi.

Citeşte şi: Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa – Stiripesurse.md

De zeci de ani există scutiri de la serviciul militar obligatoriu pentru bărbaţii ultra-religioşi din Israel. Cu toate acestea, scutirile au expirat în urmă cu trei luni, iar guvernul premierului Benjamin Netanyahu nu a reuşit să adopte legislaţia care le-ar fi inclus în lege.

Foto: (c) ABIR SULTAN / EPA


Drept urmare, cea mai înaltă instanţă a dispus anularea subvenţiilor de stat pentru bărbaţii ultra-religioşi de vârstă de recrutare care studiază în şcolile religioase.

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată

La sfârşitul lunii martie, procurorul general Gali Baharav-Miara a decis, de asemenea, că armata este obligată să recruteze studenţi religioşi care anterior au fost în mare parte scutiţi.

Hotărârea vizează aproximativ 63.000 de bărbaţi, care, în lumina războiului din Gaza şi a unei posibile escaladări cu mişcarea Hezbollah susţinută de Iran la graniţa de nord a Israelului, ar putea întări trupele.

Foto: (c) ABIR SULTAN / EPA


Decizia este văzută ca un regres pentru guvernul religios de dreapta al lui Netanyahu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 3 iulie 2024

Horoscop 3 iulie 2024 Leii atrag toate privirile, Capricornii pun sănătatea pe primul loc, potrivit stiripesurse. Horoscop 3 iulie 2024 pentru Berbec Ziua se anunță plină de...

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.