X

Mii de femei din Uruguay au protestat față de violențele sexuale

Mii de femei din Uruguay au ieșit în stradă, vineri, și au protestat față de violențele sexuale, după ce o femeie de 30 de ani a fost violată în grup în capitala Montevideo, informează mediafax

Au fost organizate manifestații de către organizațiile feministe în întreaga țară. Cel mai mare protest a fost în Montevideo, în urma mai multor cazuri de violență sexuală dezvăluite în ultimele zile.

Citește și : Xiomara Castro, prima femeie preşedinte în Honduras

Duminică, o femeie a povestit că a fost violată de un grup de bărbați într-un apartament pe malul mării din Montevideo, unde ajunsese cu unul dintre ei, pe care îl cunoscuse într-un bar de noapte și cu care a întreținut relații consimțite. Cel puțin alți trei bărbați au ajuns apoi în apartament și au violat-o cu complicitatea bărbatului. Violul a fost confirmat de un examen medical, scrie ANSA.

Citește și : China o lasă pe Michelle Bachelet să viziteze regiunea Xinjiang

„Cultura violului continuă să spună că bărbații au <nevoi> sau <impulsuri sexuale> pe care nu le pot controla”, subliniază femeile.

„Ne confruntăm în fiecare zi cu discursuri care pun accentul pe frică și tăcere”, adaugă ele, cerând o mai bună educație sexuală și acțiuni concrete din partea statului pentru a proteja femeile.

Tags: MontevideoUruguayviolViolente
Categorii: Știrile zilei