Mii de francezi sunt blocaţi în Maroc

Publicat:

Franţa a cerut sprijinul companiilor aeriene pentru repatrierea a mii de cetăţeni francezi blocaţi în Maroc, a declarat duminică ministrul francez al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbarri, citat de Reuters, scrie agerpres.

Marocul a întrerupt vineri legăturile aeriene cu 30 de ţări, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a precizat însă sâmbătă că autorităţile de la Rabat au autorizat zborurile către Franţa în vederea repatrierii.


Citește și : OMS: Pandemia COVID-19 este una care poate fi controlată

Consulul francez în Maroc, Philippe Casenave, a scris pe Twitter că Franţa nu va efectua o operaţiune de repatriere atâta timp cât există opţiunea zborurilor comerciale.

‘Am cerut companiilor aerien să continue repatrierea compatrioţilor noştri, în special din Maroc, iar de ieri au fost câteva zboruri, în special de la Marrakesh, Casablanca şi Rabat’, a anunţat Djebarri. Urmează să fie trimise avioane şi la Agadir şi Tanger, pentru circa 12.000 de francezi, a adăugat el.

Ambasada franceză la Rabat, care anunţase că a primit 8500 de apeluri în 24 de ore, a refuzat solicitarea Reuters de a comenta situaţia.

Citește și : ‘Trebuie să fim pregătiţi pentru al doilea val al epidemiei’, avertizează un expert american

Pe aeroportul din Marrakesh, mulţi turişti străini aşteaptă sau încearcă să obţină alte bilete de avion în schimbul celor anulate, relatează Reuters. Şi în alte locuri din Maroc sunt blocaţi cetăţeni francezi.

Pe de altă parte, la Paris se află cetăţeni marocani care nu se pot întoarce în ţara lor. Potrivit jurnalistei marocane Aida Alami, zeci dintre ei aşteaptă zboruri spre Maroc, iar unii au vize franceze aproape de termenul de expirare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.