X

Mii de locuinţe din Sudan, afectate de ploile torenţiale; străzi inundate în capitala Khartoum

Ploile torenţiale au provocat inundaţii în Sudan, afectând mii de locuinţe şi acoperind cu ape o mică parte din capitala Khartoum, a au constatat duminică corespondenţi ai France Presse, potrivit agerpres

Ploile abundente afectează în general ţara în perioada iunie-octombrie. În fiecare an, Sudanul se confruntă astfel cu inundaţii de proporţii care afectează infrastructura şi recoltele.

Citește și :  Demonstraţii în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde

La Atbara, în nord-estul ţării, casele “s-au prăbuşit” ca urmare a ridicării nivelului apelor, potrivit agenţiei de presă Suna.

Corespondenţi ai AFP au constatat sâmbătă că mai multe străzi din Khartoum erau acoperite de apă, afectând circulaţia rutieră.

Joi, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a informat că 12.000 de persoane au fost afectate de intemperii în 8 dintre cele 18 state ale Sudanului de la începerea sezonului ploilor anul acesta.

Citește și :  Sicilia declară stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie

 

“Peste 800 de locuinţe au fost distruse şi 4.400 au suferit avarii”, notează OCHA.

Anul trecut, Sudanul a declarat starea de urgenţă timp de trei luni pentru a face faţă inundaţiilor devastatoare care au afectat 830.000 de persoane şi 166.000 de case.

Tags: inundatiiKhartoumOCHASudan
Categorii: Știrile zilei