X

Mii de migranţi s-au adunat într-un orăşel din Honduras şi vor să ajungă în SUA

O caravană de câteva mii de migranţi s-a format joi noapte în Honduras, pregătindu-se să pornească spre Statele Unite, potrivit media locale, informează DPA şi agerpres.

Migranţii fug de violenţa şi sărăcia din Honduras, precum şi de consecinţele a două uragane devastatoare din noiembrie.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO)! Cel puțin 34 de oameni au murit

Ei s-au adunat în oraşul San Pedro Sula din nord-vestul ţării.

Ultima mare caravană de migranţi a fost oprită în decembrie la graniţa cu Guatemala vecină de către forţele de securitate din Honduras.

Dacă de data aceasta grupul ajunge la graniţă, migranţii trebuie să prezinte teste negative la coronavirus pentru a trece, ceea ce nu va fi posibil pentru majoritatea dintre ei.

La sfârşitul anului 2018, mai multe caravane de migranţi au ajuns la graniţa de sud a Statelor Unite. De atunci, administraţia preşedintelui american Donald Trump a ajuns la acorduri cu Guatemala, Honduras şi El Salvador pentru a declara cele trei ţări ca fiind sigure.

În conformitate cu acordul, migranţii care se îndreaptă spre SUA trebuie să solicite azil în una dintre aceste ţări când ajung acolo.

În caz contrar, ei pot fi trimişi înapoi când ajung la frontiera Statelor Unite.

Mexicul a convenit în iunie 2019 să desfăşoare soldaţi pentru a preveni migranţii să ajungă la frontiera Statelor Unite.

Citeşte şi: Joe Biden anunță un plan de relansare economică de 1.900 de miliarde de dolari

Preşedintele ales al SUA Joe Biden a purtat discuţii joi cu guvernul şi oficiali mexicani, exprimându-şi dorinţa de a lucra cu Mexicul şi alţi parteneri pentru a aborda cauzele profunde ale migraţiei.

Biden, care urmează să depună jurământul miercuri, s-a angajat să revizuiască politica de migraţie a lui Trump.

Tags: CaravanaHondurasmigrantiSan Pedro SulaSUA
Categorii: Știrile zilei