Mii de nemţi au protestat faţă de politica energetică a guvernului

Publicat:

Mii de persoane au ieşit din nou în stradă în Germania, mai ales în oraşe din estul ţării, pentru a protesta împotriva politicii energetice a guvernului pe fondul creşterii preţurilor, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Potrivit poliţiei, aproximativ 6.000 de persoane au protestat în mai mult de 12 oraşe din landul Mecklenburg-Vorpommern (nord-est) luni seara.


Citeşte şi: Preşedintele german face o vizită surpriză la Kiev – Black News

Numai în capitala landului, Schwerin, circa 1.600 de persoane s-au adunat pentru a demonstra, în timp ce câteva sute de persoane au participat la mitinguri în oraşele Wismar, Parchim, Ludwigslust, Güstrow, Neubrandenburg, Neustrelitz şi Waren an der Müritz.

Mii de persoane au ieşit, de asemenea, în stradă în landurile Saxonia, Turingia şi Saxonia-Anhalt (est).

După o pauză de o lună, mişcarea extremistă şi islamofobă Pegida s-a reunit din nou pentru ceea ce ea a numit “O mare plimbare de seară în Dresda”.

Câteva sute de susţinători ai Pegida s-au adunat în piaţa Neumarkt din Dresda, în timp ce alte câteva sute de tineri au participat la un contra-protest.

Citeşte şi: Zelenski: Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia – Black News

În oraşul Magdeburg, situat la circa 150 de kilometri vest de Berlin, aproximativ 1.100 de persoane au participat la un miting organizat de partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a anunţat poliţia.

La Leipzig au avut loc confruntări între participanţii la un protest şi contra-demonstranţi, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei. Marşul a fost blocat de un contra-protest la care au participat câteva sute de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul American, leul românesc și hrivna ucraineană. În același timp,...

Ministrul Energiei, vizită de lucru la Atena

Ministrul Energiei, vizită de lucru la Atena Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va avea o întrevedere cu omologul său grec, Theodoros Skylakakis, în cadrul vizitei sale de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.