Mii de oameni s-au mobilizat pentru Ziua Mondială a Curăţeniei

Publicat:

Mii de oameni au strâns gunoiul în Asia, sâmbătă, în cadrul Zilei Mondiale a Curăţeniei, a doua zi după un protest pentru climă care a reunit peste patru milioane de tineri în întreaga lume, transmite AFP, potrivit agerpres.

Această operaţiune la scară globală de curăţare a străzilor, plajelor sau malurilor râurilor poluate a început sâmbătă dimineaţa în Insulele Fiji, în Pacificul de Sud.


Citește și : ‘Dacă aveţi veşti proaste, nu veniţi!’, le transmite Guterres liderilor participanţi la One Planet Summit

Voluntarii au parcurs plajele din vestul capitalei Suva, căutând deşeuri, între care au găsit anvelope sau piese auto.

Faimoasa plajă Bondi din Sydney a fost curăţată de mucuri de ţigară şi bucăţi de plastic aruncate pe nisip.

În apropiere de Manila, aproximativ 10.000 de oameni au umplut sacii pe care îi aveau cu gunoaie strânse de pe albia unui curs de apă, puternic poluată.

“Depinde de noi să luptăm pentru mediu, în special aici, în Manila, unde există multe gunoaie”, a declarat pentru AFP Mae Angela Areglado, o studentă în vârstă de 20 de ani care participa la curăţenie.

“Deşi acţiunile noastre sunt foarte modeste, cum ar fi curăţarea gunoiului de pe trotuar, acestea sunt menite să transmită un mesaj”, spune Hoang Thi Hoan, 18 ani, pe o stradă din Hanoi.

Poluarea cu plastic este o problemă majoră în sud-estul Asiei, dar în special în Filipine, care, alături de China, Vietnam şi Indonezia, se află pe lista celor mai afectate ţări.

Această zi mondială este organizată din 2008 de către asociaţia Let’s Do It Foundation.

Citește și : Președintele chinez Jinping a avut o discuție telefonică cu regele Arabiei Saudite

Până în 2018, peste 17,7 milioane de cetăţeni din 157 de ţări au participat la această acţiune, care are drept scop “conectarea şi responsabilizarea cetăţenilor şi organizaţiilor” pentru “a menţine planeta curată”, potrivit site-ului de internet al Let’s Do It.

Doar 9 la sută din cele nouă miliarde de tone de materiale plastice produse mpână acum în lume au fost reciclate, potrivit unui raport al ONU din 2018.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.