Mii de persoane au fost evacuate din centrul Budapestei

Publicat:

Poliţia din Budapesta a început evacuarea locuitorilor din zona parcului Varosliget, în centrul oraşului, în vederea dezamorsării unei bombe neexplodate de mari dimensiuni datând din al doilea război mondial găsite în zonă, a anunţat vineri dimineaţa municipalitatea, transmit MTI şi Magyar Hirlap, potrivit agerpres.

Zona aflată în vizorul autorităţilor a fost parţial închisă, în sensul că nu este permisă intrarea, ci doar ieşirea, a precizat municipalitatea.


Citeşte şi: Austria emite mandat de arestare pe numele unui SPION rus

Segmente din străzile adiacente au fost de asemenea închise traficului, iar autobuzele şi troleibuzele din zonă circulă deviat.

Evacuarea afectează în total circa 3.500 de persoane, cărora autorităţile le-au pus la dispoziţie adăposturi temporare. De asemenea, autorităţile asigură asistenţă şi transport pentru persoanele bolnave şi vârstnicii vizaţi de evacuare.

Citeşte şi: Austria emite mandat de arestare pe numele unui SPION rus

Bomba de 100 de kilograme de producţie sovietică a fost descoperită joi pe un şantier şi operaţiunile de dezamorsare a proiectilului urmau să fie finalizate în jurul prânzului de o echipă de genişti şi pompieri militari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.