Mii de persoane au manifestat la Barcelona împotriva procesului separatiştilor catalani

Publicat:

Câteva mii de persoane au manifestat marţi la Barcelona, denunţând procesul care deschis la Madrid al liderilor separatişti în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentativa de secesiune a Cataloniei, relatează AFP, scrie News.ro .

Agitând zeci de steaguri separatiste, mulţimea i-a aplaudat pe oratorii care s-a succedat la tribună, într-o vastă piaţă, în Catalonia, în centrul capitalei regiunii.


Citește și : Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, găsit VINOVAT de un tribunal din New York

”Să decizi nu este un delict”, a tunat vicepreşedintele Guvernului regional catalan Pere Aragones. ”Nu poţi să judeci şi cu atât mai puţin să condamni un referendum şi nici autodeterminarea”, a adăugat el.

Separatiştii au proclamat la 27 octombrie o republica independentă catalană, după ce au organizat un referendum de autodeterminare, interzis de justiţie.

Doisprezece dintre liderii lor au compărut marţi, în deschiderea unui proces istoric cu privire la rolul pe care l-au jucat în această secesiune eşuată.

În absenţa fostului preşedinte separatist catalan Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia, principalul acuzat, fostul său vicepreşedinte Oriol Junqueras, riscă 25 de ani de închisoare.

Citește și : Stoltenberg: NATO pregăteşte măsuri defensive în contextul anulării Tratatului INF

Pedepse cuprinse între şapte şi 17 ani au fost cerute împotriva celorlalţi 11 inculpaţi, între care se află fosta preşedintă a Parlamentului catalan, mai mulţi foşti ”miniştri” regionali şi foştii preşedinţi ai puternicelor asociaţii ANC şi Omnium Cultural, care au organizat manifestaţia de la Barcelona.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.