Mii de persoane au mărşăluit la Belgrad la un an de la asasinatul lui Oliver Ivanovic

Publicat:

Mii de persoane au participat miercuri la Belgrad la un marş în memoria lui Oliver Ivanovic, un politician al minorităţii sârbe din Kosovo, asasinat în urmă cu un an în faţa biroului său de agresori necunoscuţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“La un an de la asasinat, nu ştim cine l-a ucis şi cine a ordonat crima”, a declarat unul dintre organizatorii marşului.


“Cine l-a ucis pe Oliver Ivanovic?”, se putea citit pe o pancartă, în timpul acestei demonstraţii organizate la apelul opoziţiei faţă de preşedintele sârb Aleksandar Vucic.

Citește și : Mike Pence: SUA vor preîntâmpina orice reafirmare a jihadiștilor

Opoziţia bănuieşte că puterea din Serbia îi protejează pe asasinii lui Oliver Ivanovic.

Acesta din urmă era o voce singulară în clasa politică reprezentând minoritatea sârbă din Kosovo. El a luptat împotriva crimei organizate şi a denunţat influenţa acesteia asupra părţii sârbe a oraşului Mitrovica.

Acest social-democrat a respins independenţa Kosovo, la fel ca aproape toţi membrii comunităţii sale, însă a denunţat cu regularitate rolul jucat de Belgrad în fosta sa provincie.

Un om de afaceri considerat un suspect important de către anchetatori, Milan Radoicic, a scăpat în noiembrie dintr-un raid al poliţiei kosovare în Mitrovica-nord.

Citește și : Liderii Uniunii Europene ar putea amâna Brexit până în anul 2020 (The Times)

Din Serbia, unde locaţia sa exactă este necunoscută publicului, el şi-a susţinut nevinovăţia şi a primit sprijinul public al lui Aleksandar Vucic şi al unor miniştri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.