Mii de persoane au rămas fără electricitate după seismul produs marţi în largul coastelor Californiei

Publicat:

Un puternic seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi în largul coastelor Californiei, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), lăsând mii de persoane fără electricitate, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Cutremurul de pământ, care a avut loc la ora locală 02:34 (10:34 GMT), s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi la o distanţă de 12 kilometri sud-vest de Ferndale, un oraş din comitatul Humboldt şi aflat la patru ore de mers cu automobilul în raport cu San Francisco, potrivit USGS.


Citește și : Coreea de Nord denunţă noua strategie de apărare a Japoniei

Presa locală şi utilizatorii de pe reţelele de socializare au raportat numeroase scurgeri de gaze, întreruperi ale alimentării cu electricitate şi cel puţin un incendiu în Ferndale.

Divizia de patrulă a Poliţiei californiene s-a deplasat pentru a verifica relatările unor localnici despre apariţia unor fisuri în podul de peste Eel River din Ferndale.

“Acest cutremur a fost o nebunie”, a declarat pe Twitter utilizatorul Jimmy Eller, care locuieşte în comitatul Humboldt. “15-20 de secunde de zguduială bună”, a adăugat el.

Caroline Titus, editor şi publisher la The Ferndale Enterprise, a publicat pe Twitter un videoclip din locuinţa ei care arăta mobilă răsturnată şi obiecte de uz casnic împrăştiate pe podea. “Îmi pare rău pentru fundalul cam întunecat. Încă nu avem electricitate”, a adăugat ea.

Peste 64.000 de gospodării şi sedii de firme au rămas fără curent electric marţi în Ferndale şi în localităţile învecinate din comitatul Humboldt, potrivit portalului online Poweroutages.com. În Ferndale locuiesc 15.000 de persoane, iar oraşul se află la 420 de kilometri nord de San Francisco.

Citește și : Volodimir Zelenski face o vizită pe linia frontului

California Independent System Operator, compania care gestionează cea mai mare parte a reţelei electrice din acest stat american, a emis o notificare de urgenţă privind transmiterea energiei electrice în această zonă după seismul de marţi.

Nu a fost detectat un risc de tsunami după acest cutremur, a anunţat Sistemul american de avertizare în caz de tsunami.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.