X

Mii de persoane, blocate în Ajunul Crăciunului în Filipine după ce un taifun a lovit arhipelagul

Taifunul Phanfone, însoţit de vânt ”distrugător”, a lovit marţi estul arhipelagului Filipine unde mii de persoane au rămas blocate în Ajunul Crăciunului după ce autorităţile au anulat unele curse aeriene şi de feribot, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Peste 23.700 de pasageri nu au putut ajunge acasă după ce paza de coastă a decis suspendarea curselor de feribot în provinciile estice şi centrale din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Citește și : Israelul se opune acordului turco-libian asupra frontierei maritime

Zeci de zboruri interne au fost de asemenea anulate, mii de persoane rămânând blocate pe aeroporturi din Manila şi din alte provincii.

Phanfone s-a intensificat la nivel de taifun înainte de a atinge zonele de uscat, în provincia Samarul de Est, la 595 kilometri sud-est de Manila, la ora locală 16:45 (8:45 GMT), a indicat biroul filipinez de meteorologie.

Furtuna este însoţită de viteze ale vântului de 120 de kilometri la oră şi rafale de până la 150 de kilometri la oră şi se deplasează spre vest cu 20 de kilometri la oră, a precizat biroul de meteorologie.

Phanfone a adus ”vânt distrugător de forţa unui taifun” şi ploi torenţiale în Samarul de Est şi în regiunile limitrofe, a indicat sursa citată.

Alte provincii estice şi centrale vor fi afectate de Crăciun de ”rafale puternice cu viteze ale vântului de forţa unei furtuni”, a transmis biroul de meteorologie în cel mai recent buletin emis.

Citește și : Pedepse cu închisoarea fără precedent pentru doi pedofili din Portugalia

Furtuna Phanfone, numită local Ursula, este cel de-al 21-lea ciclon care loveşte Filipine în acest an, potrivit biroului de meteorologie.

Una dintre cele mai puternice furtuni recente, taifunul Haiyan, care a lovit ţara insulară în noiembrie 2013, s-a soldat cu peste 6.300 de morţi şi peste 4 milioane de persoane strămutate.

Tags: filipinemanilaPhanfonevant
Categorii: Știrile zilei