Mii de pescari din Filipine, nevoiţi să rămână la mal din cauza unei pete de petrol

Publicat:

Autorităţile filipineze au ordonat vineri ca mii de pescari să rămână la mal din cauza unei pete de petrol dificil de limitat care a apărut după naufragiul unui petrolier la începutul acestei săptămâni, informează AFP, potrivit agerpres

Pata de petrol se întinde în prezent pe 120 de kilometri la aproximativ nouă kilometri de coastele insulei Mindoro, la sud de capitala Manila, a explicat Ram Temena, un oficial pentru gestionarea dezastrelor din provincia Mindoro de Est, situată în partea central-vestică ţării.


Citește și : Ucraina nu intenţionează să reducă exporturile de grâu

Gărzile de coastă filipineze caută în continuare nava Princess Empress, care s-a scufundat marţi în largul municipalităţii Naujan în urma unei defecţiuni la motor.

Guvernatorul provinciei, Humerlito Dolor, a declarat că situaţia “se înrăutăţeşte”. El a ordonat celor 18.000 de pescari locali înregistraţi să rămână la mal până când va fi sigur să pescuiască. Între timp, ei vor primi pachete cu alimente.

“Aceasta va avea un mare impact asupra noastră”, a declarat Dolor, temându-se de efectele negative “pe termen lung”.

Petrolierul transporta 800.000 de litri de păcură din provincia Bataan, în apropiere de Manila, către provincia centrală Iloilo.

O altă navă a salvat cei 20 de membri ai echipajului.

Motorina care alimenta nava şi o parte din încărcătură s-au vărsat în mare, a declarat anterior paza de coastă, alimentând îngrijorările legate de bogata viaţă subacvatică a regiunii şi de industriile care depind de activităţile maritime.

Purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Armando Balilo, a explicat pentru mass-media locale că marea agitată a împiedicat desfăşurarea barierelor menite să împiedice avansarea petei toxice.

În schimb, au fost folosite substanţe chimice pentru a o descompune.

Cantitatea de motorină şi de păcură care a ajuns în apă nu este cunoscută.

Citește și : EXPLOZIE puternică în faţa unui tribunal din Podgorica! Sunt morţi şi răniţi!

Primarul oraşului Pola, Jennifer Cruz, a declarat că peşti morţi acoperiţi de petrol au ajuns pe ţărmul municipalităţii sale, care se află la sud de Naujan.

“Întregul nostru litoral a fost afectat de deversarea de petrol”, a declarat ea. “Mai devreme, se simţea mirosul de păcură. Era ca şi cum te-ai fi aflat într-un garaj”, a adăugat Cruz.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.