Mii de sportivi și amatori participă la Festivalul „Chișinăul Sportiv”

Publicat:

Mii de sportivi și amatori participă la Festivalul „Chișinăul Sportiv”

Mii de sportivi și amatori ai sportului s-au adunat sâmbătă în Parcul „La Izvor”, la Festivalul „Chișinăul Sportiv” 2024, ediția a doua. Festivalul a fost inaugurat cu prezentarea mai multor probe sportive de către elevii școlilor sportive din capitală, transmite IPN.

Șeful adjunct al DGETS, Andrei Pavaloi, instituție organizatoare a evenimentului, a remarcat că alocațiile pentru sport au crescut de la 5 milioane de lei la 20 de milioane de lei anual. „Astăzi ne mândrim cu voi, ne mândrim cu cei care aduc medalii de peste hotarele țării și ne duc faima atât a Chișinăului, cât și a întregii țări, peste hotare”. Andrei Pavaloi este sigur că printre copii sportivi adunați la Festival sunt viitorii campioni naționali, europeni și mondiali.


Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, le-a adus mulțumiri sportivilor care depun multă muncă pentru rezultatele obținute, dar și antrenorilor și părinților care-i susțin. „Vreau să vă încurajați copiii să devină viitori campioni”, a adăugat viceprimarul.

Viceprimarul Angela Cutasevici a remarcat că speră că acest festival va deveni unul tradițional, pentru că avem cu ce ne mândri. „E important ca alături de cei care vor să-și crească performanța sportivă sunt deja cei care au performanțe și multe rezultate frumoase la campionate mondiale, europene și naționale”. De doi ani încoace, autoritățile locale derulează programe de cofinanțare a proiectelor sportive și programe care dezvoltă toate probele de sport și susținerea sportivilor de performanță.

Viceprimarul, Irina Gutnic, i-a îndemnați pe toți să practice sportul. Primăria încurajează sportul, deoarece sportul nu e doar despre recorduri mondiale, dar despre perseverență și performanță zilnică.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc activități sportive, activități de divertisment, un târg cu produse autohtone. Festivalul se va încheia cu un recital susținut de Formația „Zdob și Zdub”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.