Mii de tineri turci au cerut să li se reducă stagiul militar în schimbul unei taxe

Publicat:

Aproape 20.000 de tineri turci au depus cereri în ultimele două zile pentru a le fi redus stagiul militar în schimbul unei taxe substanţiale, a transmis marţi agenţia Anadolu, preluată de dpa, potrivit agerpres.

‘Scopul nostru este de a ne asigura că tinerii noştri beneficiază cât mai curând şi fără probleme de practica serviciului militar plătit’, a declarat ministrul apărării, Hulusi Akar, la Ankara.


Citește și : Aeroportul internaţional din Frankfurt a fost redeschis după ce a fost evacuat parţial câteva ore

Parlamentul turc a adoptat luna trecută o lege care reduce stagiul militar obligatoriu, însă preţul ce trebuie plătit este unul considerabil.

În Turcia, toţi bărbaţii care au împlinit 18 ani trebuie să efectueze un stagiu militar de 12 luni.

Însă, potrivit noii legi, bărbaţii născuţi înainte de 1 ianuarie 1994 pot efectua doar 21 de zile, cu condiţia să plătească 15.000 de lire (2.800 de dolari).

Mulţi tineri îşi vând posesiunile – de la maşini şi locuinţe la cămile şi bivoli – pentru a face rost de banii necesari.

Citește și : Rusia avertizează că aderarea Georgiei la NATO ar putea declanşa „un conflict teribil”

Cetăţenii turci care trăiesc în străinătate de cel puţin 3 ani pot fi scutiţi şi ei de serviciul militar, dar vor trebui să plătească 2.000 de euro (2.300 de dolari) şi să participe la o instruire la distanţă organizată de Ministerul Apărării.

Legea a fost sprijinită de parlamentari din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi din partidul Mişcarea Naţionalistă (MHP), aliatul de extremă dreapta al AKP.

Legea a fost promulgată de preşedintele Erdogan şi publicată în monitorul oficial pe 3 august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.