Mii de ucraineni au cerut cetățenia RM

Publicat:

Mii de ucraineni au cerut cetățenia RM

În perioada 24 februarie 2022 – 29 februarie 2024, potrivit datelor din Registrul de stat аl populației, 2280 cetățeni ai Ucrainei au solicitat dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Din ei 2094 ucraineni au dobândit cetățenia Republicii Moldova.

Totodată, în perioada de referință 804 ucraineni au fost recunoscuți ca cetățeni ai Republicii Moldova în temeiul аrt. 12 alin. (1) și art. 12 alin. (11) din legea menționată.


Citeşte şi: Pompierii salvatori au avut ‘de furcă’ la Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești – Stiripesurse.md

La 25 martie 2024, în total, în sistemul de azil al Republicii Moldova sunt înregistrate 1.290 persoane, dintre care: 207 persoane cu statut de refugiați (Ucraina-1), 381 beneficiari de protecție umanitară (Ucraina-176), 702 persoane solicitante de azil în proces de examinare (Ucraina-229).

Mii de ucraineni au cerut cetățenia RM

De asemenea, în perioada 1 martie 2023 – 25 martie 2024, în sistemul informațional al Inspectoratului General pentru Migrație privind protecția temporară s-au preînregistrat în total 50 395 persoane.

Au fost eliberate 41325 buletine de identitate ale beneficiarilor de protecție temporară, inclusiv 11 908 pentru minori.

La 25 martie 2024, pe teritoriul Republicii Moldova sunt documentați cu permise de ședere valabile – 6.935 cetățeni ai Ucrainei, dintre care:

  • cu drept de şedere permanentă – 3.244;
  • drept de şedere provizorie – 3.691.

La data de 24 februarie 2022 Rada Supremă a votat pentru introducerea legii marțiale în Ucraina. Ucraina a intrat în stare de război.

Atunci, Parlamentul a votat pentru instaurarea stării de urgență, la solicitarea Guvernului, ca urmare a conflictului armat izbucnit în țara vecină, Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.