Mii de elevi americani vor protesta împotriva lipsei de acţiune a guvernului în faţa violenţei armate în şcoli

Publicat:

Mii de elevi din SUA participă vineri la un protest împotriva lipsei de acţiune a guvernului în faţa violenţei armate în şcoli, informează dpa, potrivit agerpres.

“America este singura ţară din lume unde mor aşa de mulţi oameni ucişi de arme de foc şi totuşi cei care ne conduc nu iau nicio măsură” – au subliniat pe site-ul lor organizatorii protestului, care are loc la împlinirea a 19 ani de la masacrul de la liceul Columbine din Littleton, Colorado, soldat cu moartea a 12 elevi şi a unui profesor. “Protestăm pentru că nici Congresul, nici autorităţile statului şi cele locale nu au reuşit să ia măsuri pentru a împiedica violenţa armată”.


Citeşte şi: Zeci de răniţi în urma coliziunii a două trenuri în gara centrală din Salzburg (Austria)

Elevii din peste 2100 de şcoli sunt chemaţi să iasă din clase la ora 10 a.m. (14:00 GMT) şi să păstreze 13 secunde de reculegere, câte una pentru fiecare din cele 13 victime de la liceul Columbine. Organizatorii “National School Walkout” prevăd ca protestul să continue întreaga zi şcolară şi îi îndeamnă pe participanţi să nu se mai întoarcă la ore.

Evenimentul este ideea lui Lane Murdock, în vârstă de 16 ani, elev la liceul Ridgefield din statul Connecticut, şi este creat după modelul manifestaţiilor desfăşurate luna trecută în memoria atacului de la 14 februarie de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida.

În fiecare an, mii de oameni sunt ucişi în violenţe cu arme de foc în SUA, unde dreptul de a deţine o astfel de armă este considerat sacru în numeroase medii.

Deşi după atacul din februarie, soldat cu 17 morţi, sute de mii de americani au ieşit în stradă în mai multe oraşe din SUA pentru a cere un control mai strict asupra armelor de foc, legislatorii nu se grăbesc să modifice actualul regim al armelor, menţionează dpa. 

Citeşte şi: Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în Florida

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.