X

Mii de femei palestiniene manifestează la frontiera dintre Gaza şi Israel

Mii de femei palestiniene au manifestat marţi la frontiera dintre Gaza şi Israel, relatează DPA şi AFP. Protestele anti-israeliene s-au soldat cu mai mulţi răniţi, după ce – potrivit ministerului palestinian al sănătăţii – armata israeliană a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al militarilor israelieni a confirmat că au avut loc altercaţii la frontieră şi s-a făcut uz de arme pentru a ţine sub control mulţimea.

Citește și : Delegaţie de senatori republicani din SUA la Moscova, înaintea primului summit Trump-Putin

Femeile palestiniene, dintre care unele şi-au luat cu ele copiii, au sosit la locul manifestaţiei cu autobuze, din întreaga fâşie Gaza, şi s-au îndreptat în grupuri spre gardul dintre teritoriul palestinian şi cel israelian. Majoritatea s-au oprit la circa 50 de metri de frontieră, dar unele s-au apropiat, cu feţele acoperite. Focurile de armă israeliene au rănit 17 persoane, a afirmat Ashraf al-Qodra, purtător de cuvânt al ministerului palestinian al sănătăţii.

De la sfârşitul lui martie, manifestaţiile anti-israeliene din Gaza s-au soldat cu cel puţin 138 de morţi în rândul palestinienilor. Punctul culminant – 62 de palestinieni ucişi de militarii israelieni într-o singură zi – avut loc pe 14 mai, când Statele Unite şi-au inaugurat noua ambasadă de la Ierusalim.

Citește și : Prima tranșă din asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova se amână din cauza invalidării alegerilor

Tags: armataAshraf al-QodrafrontieraGazaierusalimisraelpalestinieneranitiStatele Unite
Categorii: Sinteze