Mii de migranţi s-au declarat minori în Suedia. În realitate, ei au depăşit demult vârsta majoratului

Publicat:

Testele medicale efectuate de autorităţile din Suedia au relevat că peste 80% dintre solicitanţii de azil autodeclaraţi minori şi examinaţi aveau în realitate vârsta de peste 18 ani, transmite BBC News, conform agerpres.

Examinările întreprinse între lunile martie şi octombrie de agenţia suedeză de medicină legală au arătat că, dintr-un total de 7.858 de persoane în legătură cu care existau dubii că ar fi minori, 6.528 (84%) aveau 18 ani sau peste, iar 112 este ‘posibil’ să fie depăşit de asemenea vârsta majoratului, scrie publicaţia The Local.


Citeşte şi: China îşi învaţă populaţia cum să supravieţuiască în cazul unui atac nuclear

Pe baza acestor evaluări, Agenţia pentru Migraţie a emis 5.700 de decizii, în 79% din cazuri hotărând să-l considere în mod oficial pe solicitantul de azil ca având o vârstă mai mare decât cea declarată în cererea de azil.

Migranţii minori au mai multe şanse de a nu fi repatriaţi în ţara de origine.

Pentru aflarea vârstei reale a persoanelor faţă de care existau dubii s-a recurs la radiografii ale măselelor de minte şi la tomografii prin rezonanţă magnetică ale articulaţiilor genunchilor.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), mulţi solicitanţi de azil nu au documente de identitate pentru că este posibil să le fi pierdut în timp ce fugeau din calea unui conflict sau a unui dezastru natural.

Citește și : Jean-Claude Juncker despre dispariția Regelui Mihai I : „Doresc să prezint familiei sale şi tuturor românilor sincere condoleanţe”

În alte cazuri, este posibil ca ţara de origine să nu deţină structuri de înregistrare a naşterilor, aşa încât nu este neobişnuit ca unele persoane să nu-şi cunoască vârstă exactă, notează The Local.

Peste 80.000 de minori, dintre care 37.00 ajunşi în Suedia fără un părinte sau un însoţitor, au depus cerere de azil în această ţară în 2015 şi 2016, indică aceeaşi publicaţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.