X

Mii de turci protestează la Istanbul împotriva Israelului şi Americii – FOTO/VIDEO

Mai multe mii de persoane au manifestat la Istanbul, după rugăciunea de vineri, pentru a denunţa recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a statului Israel, relatează AFP, potrivit agerpres. 

Mai multe mii de manifestanţi s-au adunat în cartierul conservator Fatih, în partea europeană a Istanbulului, agitând pancarte pe care stătea scris ‘Ierusalim este onoarea noastră’ sau ‘Jos America, jos Israel’.

Citeşte şi: Decizia lui Trump asupra Ierusalimului trezeşte revolte musulmane în toată lumea – FOTO/VIDEO

Guvernul turc a condamnat cu fermitate recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, anunţată miercuri de preşedintele american Donald Trump.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat decizia Statelor Unite, apreciind că ea va arunca regiunea într-un ‘cerc de foc’.

Turcia şi Israel şi-au normalizat relaţiile anul trecut, după criza diplomatică declanşată în 2010 în urma asaltului forţelor speciale israeliene împotriva navei Mavi Marmara, închiriată de o organizaţie umanitară turcă şi care intenţiona să spargă blocada impusă Gazei. Atacul a dus la moartea a zece activişti turci.

Cele două părţi şi-au intensificat între timp cooperarea, mai ales în domeniul energetic, însă Erdogan, apărător al cauzei palestiniene, continuă să critice în mod regulat politica israeliană.

Tags: ambasadaierusalimisraelIstanbulmusulmaniprotesteSUAturcia
Categorii: Știrile zilei