Miile de condamnaţi ruşi morţi pe front în Ucraina şi-au ‘răscumpărat’ datoria faţă de societate

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin apreciază vineri că miile de condamnaţi recrutaţi în închisori ruseşti care au murit pe front în Ucraina şi-au ”răscumpărat” datoria faţă de societate, relatează AFP.

”Ei au murit. Suntem toţi fiinţe omeneşti. Fiecare poate face greşeli, iar ei au făcut. Şi-au dat viaţa pentru patria lor şi s-au răscumpărat la maximum”, a declarat Vladimir Putin în timp ce primea la Kremlin militari ruşi care s-au distins, potrivit Moscovei, în lupte în Ucraina.


Citeşte şi: Recean, la Berlin: Devenim mai conectați cu Europa

”Vom face tot ceea ce putem pentru a le ajuta rudele”, a anunţat el.

Înainte de discuţia cu militari, difuzată de telviziunea publică rusă, Vladimir Putin a ţinut ”să onoreze printr-un moment de reculegere memoria” unor foşti deţinuţi care au murit în luptă în apropiere de Urojaine, pe frontul de sud, ale căror funeralii au loc vineri.

”EXEMPLU EMBLEMATIC DE CURAJ ŞI EROISM”

Liderul de Kremlin a apreciat că militarii ruşi din acest sector, care au respins, potrivit Ministerului Apărării, un atac ucrainean, sunt ”un exemplu emblematic de curaj şi eroism”.

Zeci de mii de deţinuţi au fost recrutaţi din închisori ruseşti să lupte pe front, în schimbul promisiunii unei eliberări, după luarea cu asalt a Ucrainei, în februarie 2022, atât de către gruparea paramilitară rusă Wagner, cât şi de către armata rusă.

Deţinuţi au luptat la Bahmut, în iarnă, în cea mai lungă şi sângeroasă bătălie din acest război.

Citește și : Usatîi acuză PAS că se implică în presiuni şi intimidare a primarilor din teritoriu

Reinserţia lor în societate a condus, în unele cazuri, la comiterea unor noi infracţiuni, scrie presa rusă.

Cultul sacrificiului este întreţinut de către autorităţile ruse de pe vremea URSS, prin intermediul comemorării permanente a victoriei sovietice în al Doilea Război Mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai Începând cu data de 5 mai și până în prezent,...

Tiraspolul critică rezoluția adoptată de Adunarea OSCE privind represiunile de pe malul stâng al Nistrului

Tiraspolul critică rezoluția adoptată de Adunarea OSCE privind represiunile de pe malul stâng al Nistrului Organul responsabil de relații externe al regiunii transnistrene a publicat,...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale Moldova va avea acces la fonduri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.