X

Mike Pence nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ”constrângerilor” Constituţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.  

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Citește și : Comcyber, unitatea specială a armatei franceze în lupta cibernetică, va lucra doar în conflictele ‘de la stat la stat’

Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte “niciodată” înfrângerea în scrutinul din 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

Citește și : BoJo vine cu precizări în parlament: CUM și CÂND va fi ridicat LOCKDOWN-ul în UK?

Tags: congresDonald TrumpJoe BidenMike Penceprezidenţiale
Categorii: Știrile zilei