Mike Pompeo a ajuns în Israel (VIDEO). Ambasadorul SUA în Țara Sfântă încalcă normele diplomației!

Publicat:

Ambasadorul SUA în Israel nu a fost prezent miercuri la sosirea secretarului de stat american Mike Pompeo în această ţară din Orientul Mijlociu, în condiţiile în care el se simţea rău şi a fost sfătuit să stea departe, a informat Departamentul de Stat american, potrivit Reuters și agerpres.

Avionul în care se afla Mike Pompeo a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, pentru o vizită de o zi a secretarului de stat american, în timpul căreia el are programate întrevederi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu partenerul său de coaliţie desemnat Benny Gantz.


Citește și: Comisia Europeană recomandă redeschiderea graduală a frontierelor

Ambasadorul american David Friedman a fost testat negativ pentru noul tip de coronavirus, a precizat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Friedman a manifestat “simptome respiratorii uşoare” şi de atunci i s-a cerut de către personalul medical să evite să stea în preajma lui Pompeo, informează mass-media care citează un comunicat al Ambasadei SUA în Israel.

Temele ce vor fi abordate în timpul discuţiilor din Israel vor fi pandemia de coronavirus şi tensiunile regionale cu Iranul, a precizat Pompeo pe Twitter la sosirea sa în Tel Aviv.

Într-o scurtă conferinţă de presă susţinută împreună cu Netanyahu după sosirea sa în Israel, Mike Pompeo a acuzat Iranul că, în pofida crizei noului tip de coronavirus, continuă să “susţină teroarea”.

“Chiar şi în timpul acestei pandemii, iranienii folosesc resursele regimului ayatollahilor pentru a susţine teroarea în lume, iar aceasta chiar şi atunci când poporul iranian suferă enorm, ceea ce spune multe despre sufletul celor ce conduc această ţară”, a declarat Pompeo.

Citește și: Democrații americani prezintă un plan de asistență de 3.000 de miliarde de dolari

Tensiunile dintre Teheran şi Washington au escaladat după ce Donald Trump a retras SUA în 2018 din acordul nuclear cu Iranul şi a reinstituit unilateral o parte din sancţiuni împotriva acestei ţări, paralizându-i economia.

În virtutea acordului, Iranul acceptase să-şi suspende activităţile nucleare sensibile în schimbul unei relaxări treptate a sancţiunilor. Iranul, care neagă că programul său nuclear vizează fabricarea bombei atomice, şi-a anulat gradual angajamentele în cadrul acestui acord după retragerea SUA din pact, susţinând că acţiunile Washingtonului justifică o astfel de evoluţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.