Mike Pompeo a discutat cu „mâna dreaptă” a lui Kim Jong Un despre progresul denuclearizării Coreei de Nord

Publicat:

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a discutat vineri cu Kim Yong Chol, emisar al Coreei de Nord, despre eforturile făcute pentru denuclearizare, proces început în urma summitului din luna iunie dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat al Statelor Unite, cu mențiunea că întâlnirea dintre cei doi a fost „productivă”.


Citește și : Nicaragua protestează pe lângă Costa Rica după uciderea unor poliţişti lângă graniţa

Emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, va face o vizită oficială în Suedia weekendul acesta pentru a participa la o conferință internațională pe tema Coreea de Nord.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a declarat vineri că Statele Unite continuă să facă progrese în discuțiile de denuclearizare cu Coreea de Nord, dar va păstra sancțiunile în vigoare.

„Continuăm să facem progrese. Continuăm să avem conversații. Statele Unite continuă să pună presiune pe Coreea de Nord prin intermediul sancțiunilor”, a declarat Sarah Sanders.

Preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la sfârşitul lunii februarie, a anunţat vineri seară Casa Albă. Anunţul a fost făcut după ce Donald Trump s-a întâlnit la Washington cu emisarul Coreei de Nord, Kim Yong Chol.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a declarat pe 1 ianuarie că vrea menţinerea angajamentului denuclearizării, însă a avertizat că ar putea schimba atitudinea dacă Administraţia Donald Trump nu anulează sancţiunile.

Citește și : Caniculă extremă în Australia, temperatura medie națională a ajuns la 40 de grade

Liderul nord-coreean s-a întâlnit în iunie 2018 cu Donald Trump şi au discutat despre denuclearizare în Peninsula Coreea, dar nu au fost stabilite măsuri concrete. După summit, Phenianul a suspendat testele nucleare şi balistice. Kim Jong-Un a semnalat intenţia de a se întâlni din nou cu Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.