X

Mike Pompeo va anunţa luni o ‘foaie de parcurs’ diplomatică pentru un nou acord nuclear cu Iranul (Departamentul de Stat)

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, va anunţa luni o ‘foaie de parcurs’ diplomatică pentru ajungerea la un nou acord nuclear cu Iranul, a indicat vineri Departamentul de Stat, transmite dpa, potrivit agerpres.

Noua propunere va căuta să creeze ‘un cadru care să abordeze totalitatea ameninţărilor iraniene’, a declarat un oficial din Departamentul de Stat, într-o teleconferinţă cu reporteri.

Citește și : SUA: Atac armat într-un liceu din Texas. Mai multe persoane au fost rănite

El a refuzat să ofere detalii despre discursul pe care îl va susţine Mike Pompeo, dar a afirmat că noul plan îşi propune revizuiri ale acordului care să ţină cont de îngrijorările privind rachetele balistice iraniene, alimentarea de către Teheran a unor războaie civile în regiune şi un regim mai bun de inspecţii internaţionale.

Potrivit oficialului american, SUA s-au aflat în ‘consultări foarte extinse şi aprofundate’ cu partenerii europeni în ce priveşte revizuirea acordului, iar amploarea divergenţelor dintre Washington şi europeni a fost prezentată exagerat.

Citește și : SUA: Cel puțin opt persoane au fost ucise în atacul armat din Texas

Tags: acord nuclearDepartamentul de statIranMike PompeoSUA
Categorii: Știrile zilei