Mike Pompeo condamnă ascensiunea antisemitismului în lume

Publicat:

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a condamnat luni ascensiunea antisemitismului, un ‘cancer în stadiul de metastază’ în Orientul Mijlociu, Europa şi SUA, şi a subliniat că administraţia preşedintelui Donald Trump i se va opune cu fermitate, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Sunt profund îngrijorat din cauza unei vechi ameninţări care reapare la suprafaţă pentru Israel şi evreii din lumea întreagă: ameninţarea antisemitismului’, a declarat Pompeo, luând cuvântul la conferinţa anuală a American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), influent lobby pro-israelian în SUA.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

‘Antisionismul este antisemitism’, a afirmat Pompeo, subliniind că ‘administraţia Trump i se opune fără echivoc şi îl va combate necontenit’.

‘În Marea Britanie, toleranţa Partidului Laburist în faţa antisemitismului din rândurile sale este o ruşine naţională’, a mai spus secretarul de stat, amintind de asemenea ‘atacurile’ împotriva evreilor în Franţa, Germania, dar şi SUA.

Această critică la adresa unuia din principalele partide din Marea Britanie, unul din aliaţi cei mai apropiaţi ai Washingtonului, este puţin obişnuită şi survine pe fondul acuzaţiilor că liderul laburist Jeremy Corbyn tolerează o facţiune antisemită din partid. Nouă deputaţi laburişti au părăsit partidul în ultimele săptămâni, denunţând antisemitismul din rândul formaţiunii.

Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

În discursul său, Mike Pompeo a luat încă o dată în vizor aleşi din Congresul SUA, într-o referire de-abia voalată la Partidul Democrat, agitat de o dezbatere legată de afirmaţiile controversate ale unei reprezentante musulmane despre sprijinul SUA în favoarea Israelului.

Democrata Ilhan Omar, singura membră a Congresului care poartă văl islamic, a denunţat în februarie faptul că anumite lobby-uri împing la ‘obedienţă faţă de un stat străin’, cu referire la AIPAC. Numeroşi candidaţi la viitoarele alegeri primare ale democraţilor în vederea prezidenţialelor din 2020 au preferat să nu participe în acest an la conferinţa AIPAC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două cutremure au zguduit puternic ţara vecină

Două cutremure au zguduit puternic ţara vecină Două cutremure s-au produs astăzi în zona seismică Vrancea, județul Buzău din România. Primul seism a avut loc...

Alți 18 cetățeni ai R. Moldova, evacuați din Liban

Alți 18 cetățeni ai R. Moldova, evacuați din Liban Ministerul Afacerilor Externe comunică despre continuarea eforturilor diplomatice în vederea repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din Liban,...

Ședința de judecată în cazul Evgeniei Guțul a fost amânată pentru 11 octombrie

Ședința de judecată în cazul Evgeniei Guțul a fost amânată pentru 11 octombrie O nouă ședință de judecată a avut loc la Chișinău în cazul...

VIDEO – IDF a distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel

IDF a distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel Armata israeliană a anunţat marţi seară că a distrus un tunel săpat de Hezbollah...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.