X

Mike Pompeo este îngrijorat de neînţelegerile din sânul opoziţiei venezuelene

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi-a exprimat recent îngrijorarea în legătură cu diviziunile din rândul opoziţiei venezuelene, de care ar putea profita preşedintele Nicolas Maduro, a informat miercuri cotidianul Washington Post, potrivit AFP, după cum relatează şi agerpres.

“Să păstrezi unită poziţia este extrem de dificil”, a declarat şeful diplomaţiei americane în cursul unei reuniuni cu uşile închise, săptămâna trecută, la New York, de la care cotidianul a obţinut o înregistrare.

Citește și : Amnesty International condamnă noua definiţie a violului în Codul Penal propusă de guvernul grec

Statele Unite, alături de alte peste 50 de ţări, l-au recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei pe şeful opoziţiei, Juan Guaido, şi cer plecarea de la putere a preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

“De îndată ce Maduro va pleca, toată lumea va ridica mâna +luaţi-mă pe mine, eu sunt viitorul preşedinte al Venezuelei+”, a mai spus Mike Pompeo. “Vor fi peste 40 de persoane care se vor revendica urmaşul firesc al lui Maduro”, a adăugat demnitarul american.

Citeşte şi: Aproape 150.000 de migranţi au fost arestaţi luna trecută la frontiera de sud a SUA

Aceste diviziuni din rândul opoziţiei ar explica, în opinia sa, eşecul tentativei de revoltă, condusă de Juan Guaido la 30 aprilie.

Tags: caracasJuan GuaidoMike PompeoNicolas MaduroopozitieSUAVenezuela
Categorii: Știrile zilei