X

Mike Pompeo îşi exprimă ‘durerea în legătură cu moartea echipajului avionului rusesc doborât’ accidental în Siria

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a exprimat marţi ”durerea în legătură cu moartea echipajului avionului rusesc doborât” accidental în Siria de către regimul de la Damasc în cursul unui raid aerian israelian, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

”Accidentul nefericit survenit ieri ne reaminteşte necesitatea de a se ajunge la soluţii permanente, paşnice şi politice în conflictele numeroase şi complicate din regiune, precum şi pericolul erorilor de calcul tragice”, din cauza numărului mare de protagonişti prezenţi pe teren în Siria, a afirmat Pompeo într-un comunicat.

Citește și : Avion rusesc doborât în Siria: Rusia l-a convocat pe numărul doi al Ambasadei Israelului la Moscova

Acesta ”subliniază necesitatea presantă” de ”a pune capăt tranzitării provocatoare de către Iran a armelor periculoase prin Siria”, a adăugat el.

În comunicatul său, Pompeo nu a evocat raidul aerian israelian. Potrivit Moscovei, armata siriană viza aparate israeliene când a doborât din greşeală un avion militar rus, omorându-i pe toţi cei 15 membri ai echipajului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis marţi că ţara sa va continua să acţioneze împotriva prezenţei iraniene în Siria.

Citește și : Donald Trump acuză China că „încearcă să influenţeze” alegerile din SUA prin sancţiunile sale comerciale

Tags: Benjamin NetanyahudamascMike Pompeoraid aeriansiria
Categorii: Știrile zilei