X

Mike Pompeo a reafirmat angajamentul SUA pentru o ‘pace globală şi durabilă între Israel şi palestinieni’

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a reafirmat luni angajamentul SUA pentru o ‘pace globală şi durabilă între Israel şi palestinieni’ cu ocazia inaugurării ambasadei americane la Ierusalim, informează France Presse, potrivit agerpres.

Însă Mike Pompeo nu face nicio referire la zecile de palestinieni ucişi luni la frontiera între Israel şi Fâşia Gaza de către soldaţi israelieni în cursul protestelor împotriva transferului ambasadei SUA din Tel Aviv la Ierusalim, conform unei decizii extrem de controversate a preşedintelui Donald Trump, anunţate la 6 decembrie, notează agenţia de presă franceză.

Citește și : Ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul Apărării nu este un „fetiş”, susține Angela Merkel

‘Astăzi sunt mândru să sărbătorim deschiderea Ambasadei SUA în Israel la Ierusalim’, a declarat şeful diplomaţiei americane într-un scurt comunicat. ‘Sunt încântat că am vizitat Israelul în prima mea călătorie în străinătate în calitate de secretar de stat’ la sfârşitul lunii aprilie şi ‘aştept cu nerăbdare să mă întorc acolo în curând pentru o vizită la noua noastră ambasadă şi la ambasadorul’ David Friedman la ‘Ierusalim’, a adăugat el.

‘Rămânem hotărâţi să promovăm o pace globală şi durabilă între Israel şi palestinieni’, a afirmat Mike Pompeo, fără alte precizări.

Solicitat luni dimineaţă de către AFP cu privire la protestele de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza şi represaliile împotriva lor, Departamentul de Stat al SUA nu a făcut niciun comentariu.

Citește și : Orban vs Soros: Ungaria va înăspri legea privind ONG-urile

Tags: ierusalimisraelMike Pompeopace globalăSUA
Categorii: Știrile zilei