Mike Pompeo se întâlneşte la New York cu mâna dreaptă a lui Kim Jong Un

Publicat:

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, urmează să se întâlnească joi la New York cu “omologul” său nord-coreean, mâna dreaptă a lui Kim Jong Un, a anunţat luni Departamentul de Stat într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mike Pompeo a afirmat duminică seară la postul de televiziune Fox News că, “în cursul acestei săptămâni”, va avea o întrevedere cu generalul Kim Yong Chol, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Kim Jong Un.


Citeşte şi: Incident între avioane din SUA și Rusia deasupra Mării Negre – VIDEO

Data a fost în cele din urmă dezvăluită: joi, 8 noiembrie.

Cei doi “vor discuta despre progresele în întregime ale celor patru stâlpi ai declaraţiei comune a summitului de la Singapore, inclusiv denuclearizarea finală şi complet verificată a RPDC”, acronimul oficial al Coreii de Nord, a informat diplomaţia americană, adăugând că reprezentantul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, va fi, de asemenea, prezent.

Kim Yong Chol este un interlocutor frecvent al Washingtonului după reluarea dialogului dintre cele două ţări. În primăvară, el s-a întâlnit cu Mike Pompeo la New York înainte de a fi primit de preşedintele american, Donald Trump, la Casa Albă.

Citeşte şi: După 2 ani de la alegerea lui Trump, americanii sunt chemaţi la vot

“Vom avea o bună ocazie de a continua discuţiile pe tema denuclearizării” regimului nord-coreean, a declarat Mike Pompeo duminică.

“Mă aştept să facem progrese reale, în special pentru ca summitul lideri ai noştri să poată avea loc”, a adăugat el pentru canalul de televiziune CBS.

De la întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Kim Jong Un pe 12 iunie la Singapore, al doilea summit al liderilor american şi nord-coreean este adus constant în discuţie, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.