Mike Pompeo speră că Kim Jong-un va transmite un mesaj privind dezarmarea nucleară într-o şedinţă a parlamentului

Publicat:

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat vineri că speră că liderul nord-coreean Kim Jong-un se va folosi de o şedinţă a parlamentului ţării să afirme în public că Phenianul ar trebui să renunţe la arsenalul său nuclear, scrie Reuters, scrie News.ro .

Joi va avea loc prima întrunire a parlamentului nord-coreean din 2019. Kim ar putea face atunci primele declaraţii privind summit-ul dintre el şi Trump de la Hanoi.


Citește și : Trump va lipsi din nou de la dineul „plictisitor” şi „prea negativ” al corespondenţilor la Casa Albă

„Este un eveniment anual unde liderul Coreei de Nord vorbeşte în faţa poporului său. Vom urmări îndeaproape ceea ce spune”, a declarat Pompeo la emisiunea CBS This Morning.

„Nu mă aştept să fie o mare surpriză, însă sper că vorbi despre dorinţa sa, o dorinţă care spune: Cred că lucrul corect de făcut, ca lider al Coreei de Nord, este să intrăm în contact cu SUA pentru a dezarma nucleară ţara noastră”, a afirmat Pompeo.

Canalele de legătură dintre Coreea de Nord şi SUA rămân deschise, a afirmat Pompeo, care a adăugat că cele două ţâri „au avut conversaţii după Hanoi privind ce va urma”, însă nu a oferit detalii.

El a precizat că este „încrezător” că va exista un al treilea summit între Kim şi Trump însă a adăugat că nu există un calendar în acest sens încă.

Pompeo a subliniat că sancţiunile economice nu vor fi ridicate până când Coreea de Nord nu va renunţa la arsenalul său nuclear.

Citește și : Erdogan: Turcia va cumpăra rachetele ruseşti S-400. Argumentele SUA sunt foarte eronate

Pompeo a informat luni că speră ca cei doi lideri să se întâlnească din nou „în următoarele luni … şi că se va face un prim pas substanţial în drumul spre dezarmarea nucleară”.

Al doilea summit dintre Trump şi Kim de la Hanoi din februarie s-a încheiat cu un eşec după ce SUA au refuzat cererile nord-coreenilor de a ridica sancţiunile la schimb cu dezarmarea nucleară limitată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.