X

Miliardarul Bill Ackman promite să doneze 3,25 milioane de dolari pentru a ajuta la cumpărarea de ambulanţe pentru Ucraina

Miliardarul Bill Ackman, administrator al unui fond de investiţii, a promis să doneze 3,25 milioane de dolari pentru a ajuta la cumpărarea de ambulanţe pentru Ucraina, potrivit unui coleg investitor care a menţionat o conversaţie cu acesta, informează luni Reuters, potrivit agerpres

Donaţia lui Ackman va acoperi achiziţionarea a 15 ambulanţe Toyota 4×4 Land Cruiser special echipate, precum şi costurile de operare a acestora pe linia frontului, a scris într-un e-mail prietenilor şi contactelor sale profesionale investitorul Whitney Tilson, care face parte din consiliul consultativ al organizaţiei caritabile a lui Ackman, Pershing Square Foundation.

Citește și : Departamentul de Stat al SUA reafirmă: ‘Crimeea este Ucraina’

Fondul de investiţii al lui Ackman, Pershing Square Capital Management, gestionează active de aproximativ 16 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al lui Ackman nu a putut fi contactat pentru comentarii. Tilson nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Tilson coordonează eforturile de a cumpăra ambulanţe pentru Ucraina, care vor fi operate de grupul de asistenţă umanitară MOAS (Migrant Offshore Aid Station), cu sediul în Malta.

Ackman, al cărui străbunic a emigrat în Statele Unite din Ucraina, are o avere netă estimată la 3,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Ackman şi soţia sa, Neri Oxman, s-au angajat să doneze cea mai mare parte a averii lor şi au susţinut numeroase cauze, de la cercetarea medicală şi asistenţă pentru Haiti după cutremur, până la echipajul de caiac al Universităţii Harvard.

Citește și :  Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale și îi oferă titlul de regină soției sale

Tags: ambulanţeBill AckmanucrainaWhitney Tilson
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina