Milioane de oameni din Bangladesh şi India au rămas IZOLAŢI în urma inundaţiilor mortale

Publicat:

Peste 9 milioane de locuitori au rămas izolaţi în Bangladesh şi nord-estul Indiei în urma celor mai abundente ploi din ultimii ani, care au provocat moartea a cel puţin 54 de persoane, au anunţat autorităţile care au continuat luni intervenţiile pentru acordarea de asistenţă, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ploile musonice din zonele joase din Bangladesh au provocat inundaţii catastrofale în nord-estul diviziunii administrative Sylhet, un sfert din cei 15 milioane de locuitori rămânând blocaţi în mijlocul apelor aflate în creştere rapidă şi a râurilor umflate.


Citeşte şi: Mai multe persoane au fost ÎMPUŞCATE la festivalul Moechella – VIDEO – Black News

“Inundaţiile sunt cele mai grave din ultimii 122 de ani din regiunea Sylhet”, a declarat Atiqul Haque, directorul general al Departamentului pentru gestionarea dezastrelor din Bangladesh.

Situaţia din Sylhet a fost înrăutăţită de apele scurse pe versanţii apropiaţi din statul indian Meghalaya – inclusiv în unele dintre cele mai umede zone ale lumii, precum ar fi Mawsynram şi Cherrapunji, unde duminică au căzut cantităţi de precipitaţii de peste 970 mm, potrivit datelor guvernamentale.

Aproximativ 300.000 de persoane au fost evacuate în adăposturi din Sylhet, însă peste patru milioane de locuitori au rămas blocaţi în apropierea gospodăriilor lor inundate, ceea ce îngreunează încercările autorităţilor de a oferi asistenţă, inclusiv apă potabilă şi produse medicale.

“Situaţia este încă alarmantă”, a declarat pentru Reuters prin telefon Mohammad Mosharraf Hossain, administrator şef al diviziunii Sylhet.

“Ne intensificăm eforturile de a furniza ajutoare. În acest moment, principala provocare este să ajungem la toată lumea şi să asigurăm disponibilitatea apei potabile”, a adăugat el.

Khalilur Rahman, un locuitor al districtului Sunamganj din Sylhet, a declarat pentru Reuters prin telefon că apele au inundat parterul casei sale cu două etaje, precizând că localnicii folosesc bărci pentru a se deplasa în zonă.

“Nu am văzut niciodată asemenea inundaţii”, a spus Rahman, în vârstă de 43 de ani, adăugând că de joi noaptea, când au început ploile abundente, nu a mai existat electricitate în zonă. “Mâncarea uscată este pe terminate, nu există apă potabilă”, a adăugat el.

În statul indian vecin Assam, unde cel puţin 26 de persoane au murit de la debutul ploilor abundente, în urmă cu circa două săptămâni, apele au început să se retragă, potrivit autorităţilor.

În jur de 4,5 milioane de persoane au fost, însă, nevoite să-şi părăsească gospodăriile, aproximativ 220.000 de locuitori fiind cazaţi în adăposturi improvizate aflate sub conducerea guvernului. Peste un milion de hectare de teren agricol au fost inundate.

Citeşte şi: Pompierii germani primesc un ajutor nesperat (VIDEO): PLOAIA îi ajută să stingă incendiile de vegetaţie – Black News

“Situaţia generală a inundaţiilor se îmbunătăţeşte”, a declarat pentru Reuters ministrul Resurselor de Apă din Assam, Pijush Hazarika. “Acum, cea mai mare provocare este să ajungem la cei strămutaţi şi să le furnizăm ajutoare”, a adăugat oficialul.

Cele două state vecine din Asia de Sud au cunoscut în ultimii ani o intensificare a fenomenelor meteorologice extreme, care au provocat pagube pe scară largă. Activiştii de mediu au atras atenţia că schimbările climatice ar putea cauza mai multe dezastre, cu precădere în zonele joase şi cu populaţie densă din Bangladesh.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.