Milioane de pakistanezi beau apă contaminată în regiunile afectate de inundaţii

Publicat:

Milioane de pakistanezi consumă apă potenţial periculoasă pentru sănătate după inundaţiile devastatoare care au afectat această ţară în urmă cu şase luni, transmite marţi DPA, potrivit agerpres.

Peste 10 milioane de persoane, inclusiv copii, care trăiesc în zonele afectate de inundaţii nu au altă opţiune decât să bea apă contaminată, a indicat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) într-un comunicat, cu o zi înaintea Zilei mondiale a apei, marcată în fiecare an la data de 22 martie.


Citeşte şi: Poliţia din Londra este acuzată de rasism, sexism şi homofobie – Black News

“Apa potabilă sigură nu este un privilegiu, este un drept fundamental al omului”, a declarat Abdullah Fadil, reprezentantul UNICEF în Pakistan.

“Cu toate acestea, în fiecare zi, milioane de fete şi băieţi din Pakistan duc o bătălie pierdută cu bolile evitabile transmise prin apă şi, în consecinţă, cu malnutriţia”, a spus el.

Inundaţiile au compromis majoritatea sistemelor de apă din zonele afectate, constrângând peste 5,4 milioane de persoane, inclusiv 2,5 milioane de copii, să depindă de apa contaminată din iazuri şi fântâni, se arată în comunicat.

Inundaţiile au afectat peste 1.000 de unităţi sanitare din provincia Sindh, unde milioane de persoane încă aşteaptă retragerea apelor.

După şase luni de la inundaţii, mulţi oameni locuiesc în corturi amplasate în apropierea apelor stagnante, ceea ce contribuie la răspândirea focarelor de boli transmisibile prin apă, precum holera, diareea, febra dengue şi malaria.

Citeşte şi: Parlamentul israelian revocă legea ordona evacuarea a patru colonii din Cisiordania – Black News

Declanşate de cantităţile record de precipitaţii musonice de anul trecut, inundaţiile au afectat 33 milioane de persoane şi au acoperit o treime din Pakistan, o zonă mai mare decât teritoriul Marii Britanii, notează DPA.

Pagubele cauzate de aceste inundaţii au fost estimate la 40 de miliarde de dolari. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.