Milionarii din Parlament. Cine sunt deputații cu venituri de peste un milion în 2023

Publicat:

Milionarii din Parlament. Cine sunt deputații cu venituri de peste un milion în 2023

22 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova au raportat pentru anul trecut venituri mai mari de un milion de lei.

Citește și: Patru viceprimari și 18 funcționari municipali riscă să rămână fără funcții și amendați


Cel puțin așa arată o analiză a Asociației Promo-LEX, care a lansat o serie de grafice informative referitoare la situația financiară a legislatorilor moldoveni.

Respectiv, în lista deputaților care au raportat venituri de  este un milion de lei în 2023 cei mai mulți sunt deputați ai PAS – 16 la număr. Patru legislatori milionari sunt membri ai BCS, iar doi – neafiliați.

Cele mai multe milioane – 3,4 – a raportat deputata PAS,  Angela Munteanu-Pojoga, ea fiind urmată de colega sa de fracțiune, Iulia Dascălu, a cărei familie a obținut un venit de 2,7 milioane de lei anul trecut.

Deputatele PAS Larisa Novac și Ana Racu au raportat a câte 1,7 milioane de lei și, respectiv, 1,6 milioane de lei. Familiile legislatorilor BCS Ivanna Koksal și Corneliu Furculiță au raportat venituri de circa 1,5 milioane de le.

Tot atâta ar fi obținut pe parcursul anului trecut și familiile deputaților  PAS, Sergiu Lazarencu, Ion Poia și Boris Marcoci.

Peste 1,3 milioane au raportat deputații PAS Oleg Canațui, Maria Pancu, dar și  neafiliata Marina Tauber. Deputații PAS Ion Babici și Alexandr Trubca au avut venituri de circa 1,2 milioane de lei, iar Vasile Șoimaru de la PAS și fostul socialist Vasile Bolea au indicat a câte 1,1 milioane.

Deputații PAS Veronica Roșca, Adrian Belîi, Doina Gherman, Marina Morozova și deputatul BCS Vladimir Voronin au obținut puțin peste un milion de lei, iar socialistul Adrian Albu ar fi obținut puțin peste un milion de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă În ultimele 24 de ore, pe sensul...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.