X

Militant islamist, ucis într-un raid aerian israelian efectuat în sud-vestul Siriei

Un militant islamist a fost ucis într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat miercuri în sud-vestul Siriei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene, citate de presa israeliană şi arabă, informează mediafax.

O dronă militară israeliană a efectuat miercuri un atac în zona Hader din Siria, în apropierea liniei de armistiţiu din regiunea disputată Înălţimile Golan, afirmă surse citate de postul de televiziune Al-Mayadeen şi de cotidianul The Jerusalem Post.

Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

Potrivit unor surse siriene citate de cotidianul Al-Watan, atacul atribuit Israelului s-a soldat cu moartea unui militant islamist, F. F. Mustafa, în vârstă de 46 de ani.

Organizaţia fundamentalistă şiită Hezbollah susţine că individul ucis era colaborator al armatei siriene. Mişcarea Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri islamiste şi insurgente.

În ultima săptămână, Israelul a doborât drone ale organizaţiei Hezbollah, la frontiera cu Libanul, pentru a opri atacuri asupra platformelor israeliene de exploatare a zăcămintelor de gaz din Marea Mediterană. Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor

Tags: Al-MayadeenHaderraid aeriansiria
Categorii: Sinteze