X

Militanţi ai opoziţiei ruse, atacaţi în Siberia; doi au fost spitalizaţi

Militanţi ai opoziţiei ruse susţin că au fost atacaţi marţi de un necunoscut care a aruncat în birourile lor din Siberia o sticlă cu un “compus chimic”, două persoane fiind transferate la spital pentru a fi examinate, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Olgăi Guseva, militantă a Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK) al opozantului Aleksei Navalnîi, atacul s-a produs la sediul coaliţiei “Novosibirsk 2020”, în oraşul siberian cu acelaşi nume. Această formaţiune politică face campanie împotriva partidului la putere şi a comuniştilor pentru alegerile regionale din 13 septembrie.

Citește și : BoJo a rămas fără șeful departamentului juridic: Jonathan Jones și-a dat demisia!

“Sediul Coaliţiei Novosibirsk 2020 tocmai a fost atacat: un necunoscut s-a precipitat în birou şi a spart o sticlă plină cu un compus chimic necunoscut. În birou se desfăşura o conferinţă la care participau circa 50 de persoane”, a scris ea pe Twitter.

Potrivit tinerei, sediul a fost cuprins de un “miros foarte picant, insuportabil”.

Directorul FBK, Ivan Jdanov, a precizat la rândul său pe Twitter că două persoane au fost transportate la spital pentru a fi examinate. El a publicat imagini filmate de camerele pentru supraveghere care arătau un bărbat ce purta o haină cu glugă şi mască chirurgicală intrând în sediu, după care a aruncat o sticlă în interior şi a fugit.

Potrivit media de opoziţie MBKh, poliţia sosită la faţa locului a stabilit că substanţa în chestiune este un produs antiseptic utilizat în medicina veterinară, care degajă “un puternic miros dezagreabil”.

Acest atac intervine după otrăvirea, în luna august, a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, potrivit medicilor germani care îi asigură tratamentul medical la Berlin. El a putut fi scos luni din coma artificială indusă în care fusese plasat de trei săptămâni.

Vezi și: Avertisment pentru părinți: Pe TikTok circulă imagini cu o sinucidere!

Aleksei Navalnîi a fost spitalizat în timp ce făcea campanie în Siberia pentru alegerile regionale din septembrie şi lucra la anchete pentru demascarea corupţiei elitelor din regiune.

Tags: Aleksei NavalnîiFBKIvan Jdanovsiberia
Categorii: Diaspora