Militanţi pentru apărarea mediului au intentat proces preşedintelui indonezian, reclamând nivelul crescut de poluare a aerului

Publicat:

Un tribunal indonezian a început joi audierile în cadrul unui proces intentat de activişti de mediu preşedintelui Joko Widodo, reclamând poluarea severă a aerului din capitala Jakarta şi oraşe învecinate, relatează dpa, scrie agerpres.

Locuitorii din Jakarta au reclamat în ultimele săptămâni calitatea aerului, utilizatorii de social media postând fotografii cu oraşul învăluit într-un smog dens.


Citește și : Un om a murit şi 150 au fost evacuaţi în Norvegia din cauza alunecărilor de teren

Informaţiile apărute pe aplicaţii de telefon mobil precum AirVisual au arătat joi un nivel scăzut al calităţii aerului în capitală.

Indicele calităţii aerului din Jakarta a fost cel mai scăzut din lume luna trecută. “Guvernul nu poate ignora pur şi simplu problema poluării”, a declarat activista Melanie Soebono, care a participat la audiere la Judecătoria Centrală din Jakarta.

”Să ne bucurăm de aer curat este dreptul nostru ca cetăţeni”, a spus ea. Trei guvernatori din insula Java precum şi miniştrii Mediului şi Sănătăţii sunt copârâţi în proces.

Ministerul Mediului a insistat asupra faptului că la Jakarta şi în zonele înconjurătoare calitatea aerului este în limite normale în general, deşi a admis pericole pentru unele categorii de persoane.

Citește și : Germania cere iertare polonezilor pentru atrocităţile naziste

”Datele noastre zilnice arată o calitate a aerului bună”, a declarat directorul general de la departamentul pentru controlul poluării din cadrul ministerului, Karliansyah.

”Doar că uneori a atins niveluri nesănătoase pentru grupuri de oameni vulnerabili, cum ar fi copiii şi persoanele în vârstă”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.